Om Publikumsprisen

Den Nationale Scene, Det Vestnorske Teateret, Fyllingsdalen Teater, Ole Bull Huset, Cornerteateret, BIT Teatergarasjen og Carte Blanche nominerer en kandidat hver til Publikumsprisen og Bergen Teaterforening og Bergens Tidende ber leserne kåre publikumsfavoritten blant Bergens sceneaktører for året som gått.


Kriterier for nominering av kandidater:

– Skal være en aktør (skuespiller, musiker, kunstner e.l.) som har stått på scenen i ett av husene i løpet av året som gått.

– Innsatsen skal helst ikke være av kortvarig art (type gjestespill på en eller to dager), men nok til å ha gjort inntrykk på publikum.


2020: Eirik del Barco Soleglad
Prisen ble delt ut av Linn Skotheim Nyhetsleder Kultur Bergens Tidende. Prisen var fotografiet “Ballerina Bulldog” (Fotograf: Jan M. Lillebø)

2019: Bjarte Hjelmeland
Prisen ble delt ut av Guro Holm Bergesen Nyhetsleder Kultur Bergens Tidende. Prisen var fotografiet “Ballerina Bulldog” (Fotograf: Jan M. Lillebø)

2018: Kevin Vågenes
Prisen ble delt ut av BTs kulturredaktør Frode Bjerkestrand. Prisen var fotografiet “Isbjørn i Vågen” på børstet aluminium som vant “beste BT foto gjennom tidende” 2018.


HER kan du lese mer om alle kandidatene til Publikumsprisen 2020.

HER kan du lese mer om alle kandidatene til Publikumsprisen 2019.

Fyllingsdalen Teater
Yngve Seterås
er en skuespiller godt kjent for det bergenske publikum fra DNS og andre scener. Han har medvirket i forestillinger som «Vildanden» (2004), «Ordet» (2011) og «Sånne som oss» (2015) for å nevne noen. De siste årene har han vært tilknyttet Fyllingsdalen teater, og er nominert av teateret for en rekke rolletolkninger. Seinest spilte han rollen som kongen i «Askepott», som fikk fire hjerter av BTs anmelder.

Det Vestnorske Teateret
Preben Hodneland
er en skuespiller fra Lindås utenfor Bergen. Han debuterte på Den Nationale Scene i «Vaffelhjartet» i 2014, og har siden spilt på Trøndelag Teater, medvirket i filmer og er nå ansatt på Det Norske Teatret i Oslo. Sistnevnte samarbeidet i høst med Hordaland teater (nå Det Vestnorske teater) om forestillingen Raskolnikov. Og det er nettopp rollen som Raskolnikov Hodneland er nominert for. «Preben Hodneland i tittelrollen er helt nydelig», skrev BTs anmelder, og ga forestillingen fem hjerter.

Den Nationale Scene
Bjørn Willberg Andersen
er en av veteranskuespillerne på Den Nationale Scene, der han har vært ansatt siden 1988 og går under kallenavnet «Bamse». Han er blant annet kjent for sin tolkning av Gunnar Staalesens Varg Veum og har spilt i forestillinger som «Kong Lear», «Hellemyrsfolket», og «Vår ære/vår makt». I år er han nominert for sine roller i «Skipet De Zee Ploeg» og«PeerGynt DUB».

BIT Teatergarasjen
Alwynne Pritchard
er en britisk komponist, kurator og performancekunstner og underviser ved Griegakademiet i Bergen. Hun har vært aktiv på mange bergensscener, særlig det siste året, og er derfor nominert til BTs publikumspris av BIT teatergarasjen. Hun sto på scenen i «Underground» av bergenske Neither Nor, i tillegg til å skrive musikken til stykket. Hun har også stått på scenen i forbindelse med ulike prosjekter under Bergen Assembly. Mange så henne nok også som konferansier på åpningen av Festspillene.

Carte Blanche
James Long
nomineres for sin medvirkning i forestillingen «Footnote number 12», en av Carte Blanche’s co-produksjoner i 2019 som ble vist i Bergen i oktober. Forestillingen er en monolog for to, en skuespiller og en lyddesigner, som prøver å måle en 13 år gammel artikkel fra New York Times opp mot vår egen samtid.

Ole Bull Huset
Bjarte Hjelmeland
er en norsk skuespiller, regissør og sanger og har vært teatersjef ved Den Nationale Scene i Bergen fra 2008 til 2012. Han er nominert for sitt nye soloshow «Ja» på Ole Bull Scene, som for øvrig fikk fem av seks hjerter av BTs anmelder. Og han holder seg opptatt. På samme scene spilles «Svartnissen kommer til Bergen» regissert av Hjelmeland. I høst har han solgt over 28.000 billetter i Bergen alene, ifølge Ole Bull Scene.

Cornerteateret
Musikaljentene
består av Cecilia Strønen Damm, Mathilde Strønen Damm, Selma Strønen Damm og Lovise Espeland. De er alle mellom 17 til 20 år, men har allerede rukket å sette opp sin tredje musikal. Først ut var julemusikalen «Julens magi» i 2014 som for tiden vises på Cornerteateret, etterfulgt av Halloween-forestillingen «Marerittet» i 2017. I år er de nominert for musikalen «Gaten vår», som hadde premiere i april og fikk fem hjerter av BTs anmelder.