Vinnere Kritikerprisen

Prisen ble første gang utdelt for året 2019. Under finner du en fullstendig oversikt over alle prisvinnere.

2020 In first person
Initiert av Daniel Mariblanca i samarbeid med filmskaperen Ursula Kaufman.

«Som publikum ble vi trukket rett inn i de trøblete livserfaringene en transperson kan oppleve på en måte som er direkte ubehagelig. Deretter ble vi invitert inn i et langt mer vennligsinnet landskap der vi kan senke skuldrene og ikke være så forbanna redd for å tråkke feil», var juryens begrunnelse for nominasjonen.

Prisutdelere: Grethe Melby og Judith Dybendal (Jurymedlemmer)

De nominerte 2020:

?? Tordivelen flyg i skumringa (Det Vestnorske Teateret)
?? In first person (BIT Teatergarasjen / Carte Blanche (NO)
?? Cabaret (Den Nationale Scene)

2019 Raskolnikov
En samproduksjon mellom Det Norske Teatret og Det Vestnorske Teateret. Dramatisering: Tormod Skagestad, Regi: Kjersti Horn. Forestillingen er basert på romanen «Forbrytelse og straff» av Fjodor Dostojevskij.

(Prisutdelere: Charlotte Myrbråten, Grethe Melby og Keld Hyldig. Alle jurymedlemmer.)

De nominerte 2019:
Raskolnikov (Det Vestnorske Teateret)
Know Hows (Carte Blanche)
Hvem er redd for Virginia Woolf (Den Nationale Scene)