Teaterforeningen anbefaler: Simon Mayer

Når: 6.–9. april kl. 19:00
Hvor: Studio USF; USF Verftet
Billetter: BTFs medlemmer får fast Moderasjonspris hos Teatergarasjen. Earlybird: Er du tidlig ute er billettene ekstra billige!

Etter påske- og vinterferie anbefaler vi å la dere sjarmere av denne mannen fra Østerrike! Simon Mayer kommer til Bergen med to gjestespill i april.

«SunBengSitting er en dypt original, herlig upretensiøs, morsom og meget vakker forestilling. Du har neppe sett noe som ligner» (Adresseavisen).

«Sons of Sissy ist selbst ein kleines Theaterwunder der außergewöhnlichen Art» (tanzten.de).

Sons of Sissy 6.–7. april

Med fine tradisjoner følger gjerne strenge rammer. Denne østerrikske kvartetten danser etter sin egen fele, og nekter å føye seg etter gamle konvensjoner. De bare digger folkemusikk.

2844_simon-mayer-sons-of-sissy-c-peter-empl

Bli med når Simon Mayer utforsker sine røtter på den østerrikske landsbygda. «Sons of Sissy» springer ut av tradisjoner, folkemusikk og folkedans, med sine tilhørende fordommer, konvensjoner og regelbundne handlingsmønstre. De fire mannlige utøverne i «Sons of Sissy» kaster seg inn i alpemusikken, ringdansen og ritualene med sine egne tolkninger. Sammen prøver de å frigjøre uttrykkene fra konservative rammer og bindinger, og gjør alt de kan for å leve opp til navnet «Sons of Sissy» («pysesønner»).

De oppfører seg delvis som en snål folkemusikkvartett, delvis som et eksperimentelt lekende dansekompani, og bruker humor for å rokke ved fastlåste mannlige rollemodeller. Simon Mayer jobber med en tematikk vi lett kan kjenne oss igjen i, og mestrer den vanskelige balansegangen mellom å være seriøs og ironisk på samme tid. Samtidig ligger den store styrken i profesjonaliteten i utøvelsen, med imponerende timing, kroppsbeherskelse og musikalitet.

brut_simon-mayer_sons-of-sissy_copyright-rania-moslam_3

SunBeng Sitting 8.–9. april

SunBengSitting er en forestilling som spenner over jodling, folkedans og samtidsdans, en tur til fortiden og en leken, humoristisk søken etter identitet. Sammen med østerrikske Simon Mayer finner vi oss en god plass i sola og tar i mot våren.

«Sunbeng» er et nordøsterriksk dialektord for benken i sola foran huset på gården. I SunBengSitting inviterer bondegutten og scenekunstneren Simon Mayer publikum til å bli kjent med livet hans, motsetningene i ham og indignasjonen over å måtte tilpasse seg gitte kategorier og konvensjoner. Etter en oppvekst på bygda preget av tradisjoner, nærhet til naturen, ungdommelig opprør og heavy metal, flyttet Mayer til Wien for å gå den statlige operaens danseskole og tilbringe en sesong som aspirerende danser i ballettruppen. Plutselig befant han seg i en verden der ordet «bonde» var et skjellsord, og han oppdaget at overgangen bød på like mye hindring som frigjøring. Forestillingen tar opp spørsmål om forholdet mellom by og land, hjemland og utland, plassering i båser og kunstnerisk frihet.

Simon Mayer er scenekunstner og musiker, og i tillegg kunstnerisk leder for kunstfestivalen «SPIEL», som foregår på en økologisk gård i delstaten Oberösterreich. Mayer har turnert internasjonalt med flere av sine arbeider.

sunbengsitting

Begge forestillingstekstene har vi hentet fra bit-teatergarasjen.no
Foto: Rania Moslam/Simon Mayer

Comments

comments