Publikumsprisen

For 2018 ble Publikumsprisen delt ut i samarbeid med Bergens Tidende.
Vant gjorde Kevin Vågenes! Prisen ble delt ut av BTs kulturredaktør Frode Bjerkestrand. Prisen var fotografiet “Isbjørn i Vågen” på børstet aluminium som vant “beste BT foto gjennom tidende” 2018.

Den Nationale Scene, Hordaland Teater, Fyllingsdalen Teater, Ole Bull Huset, Cornerteateret/Proscen, BiT Teatergarasjen og Carte Blanche nominerer en kandidat hver til Publikumsprisen og Bergen Teaterforening og Bergens Tidende ba leserne kåre publikumsfavoritten blant Bergens sceneaktører i 2018.


Kriterier for nominering av kandidater:

– Skal være en aktør (skuespiller, musiker, kunstner e.l.) som har stått på scenen i ett av husene i løpet av 2018.

– Innsatsen skal helst ikke være av kortvarig art (type gjestespill på en eller to dager), men nok til å ha gjort inntrykk på publikum.


Her kan du lese mer om alle kandidatene til Publikumsprisen:

Cornerteateret
Sturla Alvsvåg
Har sammen med sitt teaterkompani utviklet flere forestillinger på Cornerteateret, deriblant «Nesen» Nesen og «The first time I saw the sea».

Den Nationale Scene
Wenche Kvamme
Er nominert for sin ekstraordinære innsats i produksjonen Arv og Miljø, og for en skremmende god rolletolkning som Bergljots mor.

Hordaland Teater
Ragnhild Gudbrandsen
Har turnert Hordaland rundt med Babettes gjestebod. Måten ho har fylt dei vakre, men særs ulike romma ho vitja på denne turneen demonstrerte med all overtyding Gudbrandsen sitt register og sceniske utstråling

Ole Bull Huset
Kevin Vågenes
Høsten 2018 gjort noe de fleste artister drømmer om – han har våget å ta steget fra tv-suksessen «Parterapi» direkte over til scenen og suksessforestillingen «JuleGØY» på Ole Bull Scene, der han har vist bredden i sitt komiske talent.

Fyllingsdalen Teater
Mia Gundersen
Nominert for hennes fremragende rolletolkning som «Besta» i sommerens store familieforestilling på Bergenhus Festning, «Hekseringen».

BiT Teatergarasjen
Núria Guiu Sagarra
Nominert for sin rolle i forestillingen Crowd av Giséle Vienne, som ble vist i Studio Bergen siste helgen av Oktoberdans 2018. Nuria er en svært sterk internasjonal danser med veletablerte bånd til Bergens scenekunstmiljø.

Carte Blanche
Daniel Mariblanca
I tillegg til være danser i Norges nasjonale kompani for samtidsdans Carte Blanche har han viet sin utømmelige energi til et personlig kunstprosjekt forankret i kjernen av ham selv.