God teaterhelg!

Denne helgen skjer det mye spennende på teaterfronten i Bergen. Vi har samlet inn noen gode tips til dere!

I tillegg til at BIT Teatergarasjen har sesongpremiere med den stemningsfulle forestillingen ME TOO, kan våre medlemmer ta turen innom Logen for å oppleve to gode produksjoner av Hordaland Teater og Sogn og Fjordane teater.

Så vakker du er (SoFT)

23. januar kl. 15 og 19:00 i Logen Teater
BTFs pris: 130 (ord.pris 255) NB: Se medlemsmail for å få tilbudet

maxresdefaultFoto: SOFT

Det er rart, sa eg.
Kva då? svarte Kjersti.
Kor glad og ulykkeleg ein kan vere på same tid, svara eg.

Det er sommar, og alt er annleis. Onkel Simon flyttar inn hos Henrik og mora. Simon og Henrik har alltid hatt eit nært forhold, men no er Simon sjuk, veldig sjuk. Henrik fortel Simon at han har kyssa Kjersti, ei jente i klassa, men sanninga er at han ikkje torde. No har Kjersti vore på ferie i Italia, og Henrik lurer på om ho har sakna han.

Eit ungt kraftlag frå fylket står bak denne framsyninga, når musikar Thea Hjelmeland og regissør Miriam Prestøy Lie går saman om å iscenesetje Brynjulf Jung Tjønn sin brageprisvinnande ungdomsroman. Så vakker du er fortel historia om ein gut som er i ferd med å bli ein mann, mens ein annan ung mann visnar bort. Men mest av alt handlar det om at ein må gripe dei sjansane livet gir.

Informasjonen er henta fra SoFTS hjemmeside.

ME TOO (BIT Teatergarasjen)

23.–24. januar kl. 19:00 i Studio USF, Georgernes Verft 12
BTFs pris: 140 (ord. 240). Teaterforeningens venner har fast moderasjonspris på BIT-billetter. Husk medlemskort!

ME TOO foto: Simen Dieserud ThornquistFoto: Simen Dieserud Thornquist

Laura Marie Rueslåtten er en av svært få i dette landet som spiller profesjonelt på bronseklokker i kirker og rådhus. Til vanlig jobber hun i Oslo rådhus, der hun har lagt både Motörhead og David Bowie til reportoaret.

Når hun nå kommer til Bergen har hun sammen med koreograf Kristin Ryg Helgebostad hektet klokkene ned fra sine høye tårn og gitt dem til dansere på gulvet. Resultatet åpner opp opp for en sanselighet som kalles synestesi, dvs. enkelte menneskers evne til å forbinde en sans med en annen. På scenen synges, spilles og danses det frem et rom av lyd, lukt og bevegelse. Energier bygger seg opp og sansene utsettes for rytmer, lukter, farger og sakral klokkeklang.

 «En sjelden sammensmeltning av dans og musikkskaping gir en tøff høytidsstund for sansene, og et kvinnegruppeportrett det svinger av» (Ballade.no).
Teksten er basert på informasjon fra BITs hjemmeside

Små døde dyr (Hordaland Teater)

24. januar kl. 13.00 i Logen Teater
BTFs pris: 60 (ord.pris 120/80) NB: Se medlemsmail for å få tilbudet

smaadyr_topp_Foto : Tor Erik H. Mathiesen
Foto : Tor Erik H. Mathiesen

Etter Ulf Nilssons barnebok ”Alla döda små djur”

Ein dag finn Ester og veslebroren hennar ei død humle. Dei bestemmer seg for å gravlegge den og lage eit gravferdsbyrå med Verdas Beste Gravferder – for dyr.

Deira leikande univers fører til både jordnære og humoristiske refleksjonar over livet og døden.  Å gravlegge små døde dyr er noko vi alle har dreve med som barn. Dette er svært gjenkjenneleg og blir gjort på ein fin måte med musikalske innslag der dei to skodespelarane trakterer kontrabass og ukulele.

Passar for barn frå 3 år og oppover. Stykket tek ca 35 min.

Informasjonen er henta fra Hordaland Teaters hjemmeside.

Comments

comments