UKENS ANBEFALING: Stål i bein og armer – Cornerteateret

 

 

 

 

 

Reksten – Firmaets mann

Medlemmer i Bergen Teaterforening har fast rabatt på inntil 4 billetter (beste gruppepris) til DNS egne oppsetninger. Billettene reserveres på vanlig måte, ved DNS’ billettkontor, telefon 55 60 70 80.

Reksten – Firmaets mann er et psykologisk spenningsdrama med humoristiske undertoner. Forestillingen har fått strålende anmeldelser!

reksten-400x500_2_Enkel-kolonne

Reksten-saken er kjent som norgeshistoriens største øko-krimsak. Fra å ha kjendisstatus som en av verdens rikeste menn, ble plutselig bergensrederen Hilmar Reksten beskyldt for økonomisk kriminalitet av verste sort. Mens staten tapte milliardbeløp fordi Reksten-rederiene ikke kunne gjøre opp for seg, hevdet konkursboet at det var skjult opp til en milliard kroner i hemmelige truster i utlandet. 

Saken mot Hilmar Reksten var en av de mest omtalte i presse og media fra midten av 1970-tallet og helt frem til den foreløpige avslutningen i 1990.

Alles øyne hvilte på rettssaken i Bergen, men hadde bergenserne en egen rettsfølelse? Var det mellom fjellene et ønske om at byens store sønn ikke skulle bli dømt,  selv om han hadde lurt den norske stat?

Yngve Sundvor har utforsket timene før dommen over de gigantiske skatte- og valutaunndragelsene avsies. I et mørkt og absurd univers, møter vi en bergensfamilie som har nytt godt av Rekstens bekjentskap. I løpet av natten økes presset på rederens betrodde medarbeidere, og til slutt vet man ikke lenger hvem som er venn og hvem som er fiende.

 

 

 

 

 

Bjørn Willberg Andersen inviterer skuespillere, musikere og husets øvrige ansatte til å spre julestemning. Det blir julesanger og opplesning av juleeventyr og andre tekster.

 

Bergen Teaterforening skal dele ut våre  2 teaterpriser Pernillestatuetten og Rampeløkten på Holberg Matinén!

Håper å se mange av våre medlemmer der!

holberg-matine-v5

Comments

comments