Libanesisk teaterhøst i Bergen

Denne høsten kan vi anbefale to spennende og gode forestillinger som på hver sin måte omhandler den libanesiske borgerkrigen. Dette er teater som gir både innsikt og opplevelse!

Riding on a Cloud
“Riding on a Cloud” på USF Verftet. 

Forbrent på DNS

Spilles tom. 17. oktober på Store scene.
Billetter: BTFs medlemmer får beste gruppepris.

"Forbrent" på DNS. Foto: Thor Brødreskift. Scenografi og kostyme: Sven Haraldsson
“Forbrent” på DNS. Foto: Thor Brødreskift. Scenografi og kostyme: Sven Haraldsson

En mor etterlater tvillingparet Simon og Janine hvert sitt testamente. I testamentet til den ene tvillingen står det: «Finn din far. Gi han dette brevet.» I testamentet til den andre tvillingen står det: «Finn din bror. Gi han dette brevet.»

Søskenparet aner ikke at de har en bror og har aldri kjent sin far. Dermed rulles en spennende kriminalhistorie om kjærlighet ut på Store Scene på DNS. For selv om «Forbrent» tar opp dagsaktuelle problemstillinger om krig, vold og ondskap, så er dette kritikerroste stykket først og fremst en krim med en meget overraskende slutt.

På scenekanten

29. september og 1. oktober, like etter forestillingens slutt (ca. kl. 21.50), inviterer sjefsdramaturg Solrun Toft Iversen publikum og andre interesserte til en prat om “Forbrent”, sammen med noen av skuespillerne i stykket.

Les mer

Riding on a Cloud på USF Verftet

Spilles 2. og 3. oktober i Studio USF
Billetter: BTFs medlemmer får Moderasjonspris
Språk: Engelsk

Riding on a Cloud er basert på en sann historie om Rabih Mroués yngre bror Yasser Mroué. Etter å ha blitt skutt i hodet under den libanesiske borgerkrigen, 17 år gammel, fikk han hjerneskaden afasi.

Vi møter Yasser på scenen som seg selv. Han snakker om sitt eget liv, og viser videoer han har laget som en del av behandlingsprosessen. Men bak denne selvbiografiske fremstillingen dukker det opp en annen interessant dimensjon, som handler om de endringene som skjer med en selv og med historien om ens eget liv når den fortelles. Riding on a Cloud er en gripende forestilling om hva som skjer når en sannhet blir konstruert, noe som er særlig påtakelig i kjølvannet av konflikter og traumer. Rabih Mroué er født i Beirut og arbeider i skjæringspunktet mellom teater, performance og billedkunst.

Det det går i

2. oktober kl. 18.00 (før forestilling) vil forskningsleder ved Chr. Michelsens Institutt, Are Knudsen, holde en innledning med navnet Ctrl–Alt–Delete? Re-membering Lebanon’s Civil War.  Han vil fokusere på noen elementer i Libanons borgerkrig og etterkrigsperiode med eksempler fra kunst, film og teater (inkludert Mroué) på hvordan kunstnere forsøker å forstå/behandle landets manglende oppgjør med sin krigshistorie.
Innledningen vil holdes på engelsk.

Sted: Cinemateket USF
Varighet: ca 30 min
Arrangementet er gratis og åpent for alle.

 Foto: Joe Namy
“Riding on a Cloud” på Usf Verftet. Foto: Joe Namy

 

Comments

comments