Ukens anbefaling: ALADDIN OG HANS MAGISKE EUROPA FLYKTNINGTURNÉ 2016-17

ALADDIN OG HANS MAGISKE EUROPA FLYKTNINGTURNÉ 2016-17
aladdin2016-aasleik-og-jon-the-power-of-magic-photo-antero-hein_slideshowbildeSpilles på Lille Scene 15. – 19. november!

En flyvende gummibåt, Humanitarians of Tinder, italiensk tomatmafia, syv millioner selvmordsbombere og en stor klype musikk og magi – ingrediensene er mange i eventyrblandingen vi får servert på Lille scene.

 

 

Sammen med bestevennen Jon Rørmark forteller Åsleik Engmark eventyret om Aladdin som flykter til Europa med sin kone Jasmin og den magiske lampen. På veien treffer de både velvillige hjelpere, opportunistiske smuglere og innvandringsfiendtlige europeere. Forestillingen rommer mange stemmer og instrumenter, og er blitt en blanding av historiefortelling, fysisk teater, dukketeater og standup. Underveis fremfører duoen en lang rekke låter.

Duoen Åsleik & Jon lager primært musikalsk scenekunst med humor som fortellergrep, og består av Åsleik Engmark og Jon Rørmark. De siste femten årene har de stått bak en rekke produksjoner i ulike roller, blant annet regi og komponist på den prisvinnende filmen Knerten; manus/regi og musikk på Grand Prix-musikalen Lenge Leve Livet (Oslo Nye Teater); manus/utøver og komponist i den komiske operaen Kveiteprinsen på Latter.  Som duo har de blant annet turnert med improviserte standup-konserten Musikalsk Reisning og i tillegg har de sitt eget jazzfunk humor band

«Aladdin og Hans Magiske Europa Flyktningturné 2016-17» hadde urpremiere på Edinburgh Festival Fringe i august, og er nå oversatt til norsk.

Upretensiøst, vittig, velment og empatisk om flyktningkrisen (les hele anmeldelsen)
– Aftenposten

Ide, manus, musikk og utøvere – Åsleik Engmark og Jon Rørmark
Regi – Kim Haugen
Kreative konsulenter – Mats Eldøen og Nils Petter Mørland
Koreografi – Th’Line v/Kristina Søetorp og Ida Wigdel
Art Design – Even Børsum

Comments

comments