Ukens anbefaling: Blue Motell

Ukens anbefaling er ny norsk samtidsdramatikk som ser på virkelighetsflukt som en positiv strategi. Forestillingen er utviklet i samarbeid med Trøndelag Teater og Black Box teater i Oslo. Blue Motell ble nominert til Ibsenprisen i 2014.

“Eit humoristisk og gruvsamt innblikk i ein heilt annan røyndom” – Klassekampen.

Blue Motell (Lisa Lie/PONR)
Tid:
24.–26. april kl. 19.00
Sted: USF Verftet
Billetter: teatergarasjen.ticketco.no eller i døren
(BTF-medlemmer får moderasjonspris – husk medlemskort!)

Foto: Vigdis Haugtrø.
Foto: Vigdis Haugtrø.

Hvis du har sansen for teater, popkultur, TV, samtidskunst eller ekstremsport, så ta inn på Blue Motell. Det ligger akkurat der skipene faller over kanten på vår firkantede og flate verden, ned i en gapende kjeft.

Lisa Lie kaller selv sitt siste verk for en krysning mellom shamanistisk innvielsesrituale og europeisk dannelsesreise. Hun har fått med seg en rekke kunstnere som sammen har samlet drømmer fra alle slags verdener og dimensjoner. Her møter vi karakterer fra tegneserier og eventyr, gamle avdøde filosofer, seriemordere og selvmordsofre.

Blue Motell er et landskap og scenen er et sted hvor alt er vesentlig og av betydning til alle tider, et sted hvor bare det abstrakte og det irrasjonelle blir tatt seriøst. Hvor kommer drømmene fra? Hvor er du når du drømmer? Du er jo der i drømmen, og det kan ikke være mindre virkelig enn når du er våken.

Foto: Vigdis Haugtrø.
Foto: Vigdis Haugtrø.

Lisa Lie er manusforfatter på Dramatikkens hus. Hun har arbeidet under platformen Pony of No Return (PONR) siden hun lagde operaen Ad Undas – Solaris for Den Norske Opera, basert på Øyvind Rimbereids tekst Solaris korrigert. BIT Teatergarasjen har vist flere av hennes arbeider i duoen Sons of Liberty, med Stina Kajaso.

(teksten er hentet fra BIT Teatergarasjen)
 Les mer

www.lisalie.no

Comments

comments