UKENS ANBEFALING: Fri scenekunstfestival på DNS

Ukens anbefaling er fire forestillinger som vises på Lille scene i perioden 8. – 13. desember. DNS ønsker velkommen fire ulike aktører i det frie scenekunstfeltet på Vestlandet med svært bred spennvidde, og Bergen Teaterforening oppfordrer ale medlemmer til å få med seg en eller flere av forestillingene!

Billetter 150,-

Mandag 8. desember: “Du ser meg” kl. 19 og 21
Tirsdag 9. og onsdag 10. desember: “Far, far away” kl. 19 begge dager
Torsdag 11. desember: “mens vi venter, fml.” kl. 19 og 21
Fredag 12. og lørdag 13. desember: “De selektive” kl. 19 fredag og kl. lørdag

Les mer om de ulike forestillingene og bestill billetter HER.

 

Mandag 8. desember: “Du ser meg” 

du-ser-meg_136x193Det Bergensbaserte, nyoppstartede teaterkompaniet Hennes Majestet bidrar med forestillingen ”Du ser meg”.
Hennes Majestet består av tre uredde og ambisiøse kompanimedlemmer som sammen har laget en hyperaktuell forestilling med utgangspunkt i sosiale medier og overvåkning. “Du ser meg” er en intim, morsom og tankevekkende forestilling om den overvåkende samtiden vi befinner oss i. Forestillingen er allerede vist for fulle hus tidligere i høst på Cornterteateret i Bergen, Tou Scene i Stavanger og ISAK i Trondheim.

(Forkortet omtale)

Varighet: 50 min

Av: Emma Heggdal
Med: Marie Kallevik Straume og Helena Wik
Veiledende regissør: Petter Næss
Scenografi: Sigrid Fivelstad

Tirsdag 9. og onsdag 10. desember: “Far, far away”

faraway-plakat1_137x183Kristine Nilsen Oma presenterer dansekunstverket Far, far away om oppveksten med en narkoman far. Verket byr på en sterk og intens opplevelse. Vi blir vitne til en personlig kamp for å forstå sin far, dens høyst virkelige og reelle utfordring. Nilsen Oma deler med oss den oppriktige kampen for å være et lykkelig menneske.

Ved å fortelle historien om et barns opplevelse av fars rusmisbruk ønsker Nilsen Oma å skape en diskusjon rundt narkomanes status i samfunnet gjennom det moderne danseteatrets uttrykk. Far, far away har i høst turnert i både Bergen, Oslo, Trondheim, Stavanger, Bømlo og Øystese, og fått svært gode tilbakemeldinger fra publikum.

(Forkortet omtale)

Produsent/koreograf/utøver: Kristine Nilsen Oma

Scene-element, kostyme og foto: Janne Robberstad

Live-musikk: Øyvind Hegg-Lunde

Vikarmusiker: Mats Mæland Jensen

Co-produsent: Camilla Svingen

 

Torsdag 11. desember: “mens vi venter, fml.”

mens-vi-venter_136x192PAC inviterer til forestilling på DNS 11. desember klokken 19.00 og 21.00.

mens vi venter, fml. er en forestilling utarbeidet med grunntanken om å forsøke å bygge ned hierakier, både i estetikk og organisering. Vi har jobbet med prosjektet siden i sommer og ønsker nå å invitere publikum med inn i vårt univers.

Medvirkende:
Ida Jada
Linn Strikkepinn

Konsept: Elise Tunstrøm
Scenografi: Tora Troe
Lyd og musikk: Jonas Røyeng
Ida Jada: Elise Austad
Linn Strikkepinn: Sacha Slengesol Balgobin

Fredag 12. og lørdag 13. desember: “De selektive”

de-selektive_142x201Den moderne fosterdiagnostikken er mer avansert og teknologisk enn noen gang, og som en ringvirkning av dette fødes det færre og færre barn med avvik og kromosomfeil. En annen ringvirkning av utviklingen er en offentlige debatt om selektiv abort og sorteringssamfunn som gjentatte ganger har dekorert media de siste årene.

Forestillingen De selektive er basert på samtaler og intervjuer av både motstandere og tilhengere av selektiv abort. Til sammen har informantene gitt en gavepakke av ubehagelige fakta, rå galgenhumor, såre skjebner og urokkelige standpunkt, som vi gjennom kunstneriske virkemidler vil belyse og presentere i De selektive. Forestillingen premierte sommeren 2013 i Harstad, under Festspillene i Nord-Norge, til gode kritikker.

(Forkortet omtale)

“De Selektive” vant NATT&DAG sin Bergenpris for årets scenekunst 2013.

teaterterminalen er en frigruppe innenfor samtidsteater, med kunstnerisk leder Mari Sofie Andreassen og produsent Charlotte Prydz Ottesen.

Dramaturger: Siri Løkholm Ramberg, Ragna Vik og Marte Alfheim Boge

Med: Harald Ottesen Nøtvedt, Haakon Mustafa A. Smestad, Line Stokland Røthing og Alexander Vestergren

Lysteknikk: Eirik Lie Hegre

Lydteknikk: Snorre Mandal

Comments

comments