UKENS ANBEFALING: Informasjon og kjærlighet

Norgespremiere på Den Nationale Scene fredag 22. mai.

Billetter

Foto: Ole Friele jr.
Foto: Ole Friele jr.

6 skuespillere, 54 scener og 100 karakterer.

Den britiske dramatikeren Caryl Churchill har skrevet en scenetekst der tilskueren får presentert bruddstykker av liv, hemmeligheter, kjærlighet og fortellinger.

Temaene i scenene spenner vidt mellom det underfundige og morsomme til det vakre og gåtefulle, men bunner alle i stykkets tittel; kjærlighet og informasjon. Er mennesket i sitt dypeste indre kun informasjon? Genene våre kan skrives ned til gen-koder på et papir, lyskrysset på gaten sender oss signaler vi avkoder og kan man forelske seg i en virtuell personlighet? Kan vi få informasjon fra Gud? Har man fortsatt en kone når man har blitt dement og ikke husker hvem hun er?

Den anerkjente, britiske suksessregissøren Tim Carroll er tilbake på DNS og utfordrer skuespillerne i det uforutsigbare. I denne forestillingen blir mye opp til publikum, de bestemmer kronologien og hvem som spiller hva blir bestemt i øyeblikket.  Ingen forestilling vil bli lik en annen, men teksten er den samme hver kveld. Stykket hadde sin kritikerroste verdenspremiere på Royal Court Theatre i London høsten 2012.

(teksten er hentet fra DNS sine nettsider)

 

INFORMASJON OG KJÆRLIGHET

Av Caryl Churchill

Regissør Tim Carroll,

Oversetter Ingvill Skjold Thorkildsen,

Dramaturg Anders Hasmo Dahl

 

Comments

comments