Ukens anbefaling: Oktoberdans

20.–29. oktober er det dansefestival i Bergen, med mye spennende på plakaten.

Vi kan blant annet anbefale GALA, Carry on, Løperjenten (nb: egne priser) og We don’t speak to be understood. Ta gjerne en kikk på programmet, her er det mye å ta av!

Teaterforeningens medlemmer har fast moderasjon på BIT Teatergarasjen sine forestillinger. Det er også mulig å kjøpe festivalpass for de som har planlagt å få med seg en del.

5507-1

CARRY ON av Avdal/Shinozaki

20. – 26. oktober kl. 12-17 i Sentralbadet
Ny forestilling hver halve time. Varighet: 1 t.

CARRY ON inviterer inn til Bergens gamle offentlige bad, Sentralbadet. Dansere tar oss med på oppdagelsesferd gjennom foranderlige rom, rom med preg av tidligere handlinger. Vi inviteres inn for å se, lytte og kjenne på våre egne bevegelser i rom som får merker etter vår tilstedeværelse. Hvor befinner minnene seg, og hvordan virker de inn på våre bevegelser?

Løperjenten (rekonstruert) av Carte Blanche / DNS

20.–29. oktober i Teaterkjelleren, DNS

I Løperjenten (Rekonstruert) har Carte Blanche og Den Nationale Scene inngått nok et kunstnerisk samarbeid, og vil skape et allkunstverk av en forestilling, fritt basert på filmen.

Regissør Jon Tombre, tekstilkunstner, billedhugger og scenograf Inghild Karlsen og koreograf Hooman Sharifi vil med 14 dansere og 5 skuespillere gi publikum en opplevelse som gir rom for alle de forskjellige kunstartene de involverte representerer.

 

GALA av Jerome Bel

25. og 26. oktober kl. 19:30 i Studio Bergen

I GALA opptrer profesjonelle dansere, skuespillere og amatører, alle hentet fra lokalmiljøet der forestillingen finner sted. Utfordringen for disse blir å samhandle på scenen på tvers av de kulturene de kommer fra, og de smakspreferansene de har lagt seg til. I løpet av forestillingen skal de gjennom flere populærkulturelle låter og koreografier. I noe som kan likne en nyttårsgalla, stivpyntet i forventingen, fråtsende i stilen, og folkelig i oppriktigheten, stilles det her en rekke spørsmål angående kulturen i de performative kunstformer, om hvordan de har annektert kroppene våre, hvordan de påvirker fantasien vår og hvordan vi beveger oss.

“Vilt underholdende og virkelig radikal” (The New York Times).

 

We don’t speak to be understood av Ampe / Verdonck

wedontspeak_ampe_verdonck-philedeprez8240

28.–29. oktober kl. 18:00 i Røkeriet, USF Verftet

Forestillingen begynner med at Verdonck rister seg en toast tonesatt av en av vestens mest harmløse klassikere – den optimistiske våren i De fire årstider av Vivaldi. Ampe entrer scenen, og han gir ingen mine til å ville gå på en stund. Årstidene går sin gang, men forløpet er ikke helt som det bør være. Kanskje har klimakrisen en finger med i spillet. Det ene innfallet tar i alle fall det andre, og det dukes for dype erkjennelser av verdens tilstand ved hjelp av rekvisitter som en brødrister og en fryseboks. Det som så skjer har vidt forskjellig virkning på de to karakterene. De veksler mellom å holde igjen, beskytte seg selv, og å være spillbrikker i et tiltakende kaos, mellom kontroll og lidelse, tøff fysisk fremferd og slapstick.

 

Tekstene her hentet fra oktoberdans.n

 

Comments

comments