Ukens anbefaling: Piece for Person and Ghetto Blaster (Nicola Gunn) BiT Teatergarasjen

Medlemmer i BTF har fast rabattert pris (moderasjonspris) på billetter på BiT Teatergarasjen.
(Husk å ta med medlemsbeviset ditt.)

FORESTILLINGER:
07. oktober 2017
Kl. 19:00

08. oktober 2017 Kl. 19:00

Sted: USF Verftet, Studio USF
Billetter: TICKETCO

 

Etter forestillingen på lørdag arrangerer BiT en samtale mellom Nicola Gunn og scenekunstner og skuespiller Idun Vik. 20:30–21:00

Nicola Gunn is an award-winning writer, director, performer and designer. She combines text, choreography and visual art to make contemporary performance work in response to a self-generated impulse to tell a story or explore a form. She finds parallels between personal experiences and larger social realities, using subversive humor to explore the fragility of the human condition.

“Walking along the river in a foreign country you see a man throwing stones at a nesting duck. You ask him to stop. He tells you to mind your own business. What do you do?”

«For noen år siden kom jeg i klammeri med en fremmed fordi han kastet stein på ei and. Hun lå og beskyttet eggene sine. Barna hans samlet stein han kunne kaste. Jeg sa til ham at det han gjorde var unødvendig, og ba han være så snill å slutte med det. Han sa jeg ikke skulle bry meg, eller ord i den retningen. Jeg var i et fremmed land og vi snakket ikke hverandres språk. Det hele endte i en sinna, fornærmende og fysisk konfrontasjon og oppnådde ingenting. Han fortsatte å kaste stein på anda, og jeg gikk hjem for å skrive om det på Facebook.»

Piece For Person and Ghetto Blaster er en furie i ord og bevegelse, en skjellsettende stand-up-koreografi, et kritikerrost og konfronterende stykke underholdning om fred og konflikt, moralsk relativisme og kunstens egentlige funksjon, med bakgrunn i en faktisk hendelse. En kvinne så en mann som kastet stein på en and, og skrek til ham. En tankens og følelsenes retningsløse raseri etter en opprørende hendelse, spritet opp med anekdoter og digresjoner, kritisk og filosofisk teori, akkompagnert av elektroniske rytmer og en atletisk koreografi som pågår ustoppelig, fra det urimelige til det komiske og besynderlig rørende. Men og en saklig dissekering av de uutholdelige sidene ved mennesket og en innføring i moralske og etiske problemstillinger rundt intervensjonisme.

Piece For Person and Ghetto Blaster er en malstrøm i skiftende tempo, som bærer frem et vell av ideer og sceniske uttrykk – fra teater til dans til performance og tilbake igjen – for å utfordre vårt syn på kunst, på verden, volden og hverandre.

Concept, Text, Direction, Performance NICOLA GUNN Choreography JO LLOYD Sound Composition and Design KELLY RYALL AV Design MARTYN COUTTS Lighting Design NIKLAS PAJANTI Costume Design & Construction SHIO OTANI Script Dramaturg JON HAYNES Production Manager GWEN GILCHRIST Producer JENNY VILA

Comments

comments