Ukens anbefaling: Sommeropera på Bergenhus Festning

Opera Bergen presenterer en av Verdis mest populære operaer NABUCCO. Opplev slavekoret og mange andre fantastiske korscener i en spektakulær scenisk fremføring innenfor murene og under trærne på Bergenhus festning.

nabucco-WEB-Kopi-1030x380

Daniel Bohr har regi og lysdesigner er Jens Lange, det gir bud om en magisk kunstopplevelse i lune sommernetter. Fremragende solister står på scenen, sammen med et opplagt Bergen Operakor og Opera Bergens orkester under ledelse av Anne Randine Øverby.

NABUCCO har det meste; vakre arier og ensembler, store korscener, dramatikk og sterke følelser.  Krig, maktspill og undertrykkelse er rammen om denne gamle historien, hvor også ømhet, kjærlighet og tilgivelse spiller en avgjørende rolle.

De to rivaliserende søstrene – Abigaille og Fenena – er hovedpersoner, og Opera Bergen er stolte av å presentere to store stjerner i rollene; Iano Tamar som Abigaille og Juliette Galstian som Fenena. Iano Tamar er en fabelaktig stjernesopran som opptrer på de fleste førende operahus i verden. Hun besitter en fantastisk stemmeklang, og er en meget sterk og dramatisk spiller. Mezzo-sopranen Juliette Galstian, som skal synge Fenena, har sunget på de aller største operahus og festivaler i verden, og hun er både ettertraktet og skattet på høyt plan. I sin klang og spillestil har hun de mange farger som rollen som den gode datter til Nabucco har bruk for.  Det kan bli en elektrisk konfrontasjon av stemmer og personligheter, når disse to store operadivaer møter hverandre for å kjempe om Nabuccos gunst og makt.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *