Festspillene 2016!

Medlemmer i Bergen Teaterforening får 20% rabatt på disse forestillingene under årets Festspill.
Billetter kan kjøpes på følgende steder: DNS, Grieghallen og i Festspillenes billettbod på Festplassen.
Husk medlemskort ved kjøp!

I Herthas atelier

Spenning, mystikk, humor og keramikk som klassisk pantomimeteater.

Idé: Bo W Lindström och Victoria Kahn Regi: Victora Kahn Scenografi, kostym och masker: Sara Kander Mask och peruk: Cais-Marie Björnlod Musik: Torbjörn Svedberg Ljusdesign och teknik: Mikael Tham Medverkande: Bo W Lindström och Alice Hillbom Rudfeldt Turné: Jonas Reinicke Produktion: Veronica Bedecs/ info(a)pantomimteatern.se/+468 315 464 www,pantomimteatern.se

I Herthas atelier er en ordløs hyllest til den svenske keramikeren Hertha Hillfons ukuelige kreativitet og kunstnerskap. Her blandes alvor, komikk og mystikk. Hva som helst kan skje når leiren knas og formes av Hertha, spilt av pantomimemesteren Bo W. Lindström. Og hvem vet hva som viser seg når den store leirovnen åpnes?

En mystisk venn, spilt av Alice Hillbom Rudfeldt, begeistrer barna med sine rampestreker i atelieret. Slikt blir det liv og røre i skulpturene av.

I Herthas atelier er en klassisk pantomimeforestilling som gir et undringsfylt, varmt og humoristisk innblikk i Hillfons kunst og kunstnerskap. Uten ord, men med stor fysisk presisjon, rører forestillingen ved grunnleggende menneskelige behov. Frihet, fantasi, kjærlighet, sorg og glede gir mening og underholder på tvers av aldre.

Pantomimteatern 
Victoria Kahn regi, idé
Bo W. Lindström skuespiller, idé
Alice Hillbom Rudfeldt skuespiller
Sara Kander scenografi, kostymer, masker, illustrasjon
Cais-Marie Björnlod sminke, parykk
Torbjörn Svedberg musikk
Mikael Tham lyddesign, teknikk
Veronica Bedecs produsent

Alder: Fra 5 år

 

Hallo m/Martin Zimmermann

Det absurde teater møter slapstickkomikk.

Martin_Zimmermann_Hallo_4_highres
Kulissene som ved første øyekast virker faste og statiske kommer til liv og presenterer både muligheter og hindre for Martin Zimmermann. Den sveitsiske koreografen, scenografen og klovnen manøvrerer seg gjennom et landskap av rammer, bokser og skeive rektangler som stadig er i bevegelse. Han veksler mellom å ha på seg en lang frakk, hjelm, bowlerhatt og et laken, samtidig som han innimellom tar seg tid til å støvsuge. Alt i et forsøk på å finne seg selv.

Objekter blir levende og flyr rundt hodet hans, magi fyller rommet og visker ut grensene mellom fantasi og virkelighet. Finesse og koreografi blandes med en følelse av kaos og av at alt kan gå galt til enhver tid.

Martin Zimmermann har opptrådt på scenen i over 20 år og i Hallomister han kontakt med virkeligheten, tar feil av sitt speilbilde og seg selv, bretter seg selv sammen og blir til en kulisse på scenen. Samtidig som han hele tiden beveger seg på grensen mellom mestring og katastrofe.

Skandinaviapremiere

Martin Zimmermann utvikling, regi, scenedesign, koreografi, utøver
Sabine Geistlich dramaturgi
Colin Vallon musikk
Ingo Groher utvikling, scenedesign, teknisk konsept
Franziska Born kostymedesign og søm
Eugénie Rebetez regi- og koreografiassistent
Sammy Marchina lysdesign
Andy Neresheimer lyddesign og –regi
Roger Studer utvikling – inspisient
Sarah Büchel utvikling – scenemester, teknisk produksjon

Alder: Passer for alle

 

Bild og tekst: fib.no

Comments

comments