Heimevernet – the show!

Lisa Nøttseter strigler bygdadyret og setter over kaffien – velkommen til autentisk og rotnorsk kos og hygge!

Hva: Heimevernet, en danseforestilling
Når: 7. mai kl. 19:00 og 21:00
Hvor: Studio USF, Georgernes Verft 12
Billetter: 100 kr for alle! Kjøpes i døra eller på Ticketco

Gratis kunstnersamtale med Nøttseter i Studio USF kl. 20:00

Lisa Nøttseter

Heimevernet undersøker det typisk norske, og skjærer ut en sjablong av et historisk, sosiologisk og kulturelt mangfold. Hullene fylles med et satirisk og forvrengt mikro-Norge som følger sin egen logikk.

I nasjonalromantikken gjorde man i kunsten og kulturen et omfattende arbeid for å samle nasjonen og skape felles historie, språk og identitet. I den postmoderne tidsalder har nasjonen en stor utfordring i å fortelle helt andre historier om hvordan vi forstår oss selv. Dette arbeidet har så vidt begynt. Heimevernet ser nærmere på et mangfold av nasjonale selvforståelser. Kan vi tåle at den nasjonale identiteten er flytende og omskiftelig? Kan vi gjennom erkjennelse av et mangfold av perspektiver på det norske, foreta en oppmykning av kategoriene “oss” og “dem”?

IMAG0016

Vi ser oss selv gjennom andre, enten det er gjennom syriske flyktninger eller tiggende romfolk. Noen tåler å se det bildet som vises. Andre tåler det ikke, og vil heller underkjenne den andres verdighet, enn å anerkjenne en begrenset selvforståelse. For verden er dypest sett rettferdig. Vi har det bedre fordi vi er bedre. Vellykkede, takknemlige og privilegerte verner vi om våre gode systemer og oljerikdommen.

 

Tekst hentet fra BIT-teatergarasjen.no

 


 

 

Comments

comments