Ukens anbefaling: Don Giovanni

Bergen nasjonale Opera har fått svært gode kritikker for Don Giovanni, som er ukens anbefaling.

Spilles: 16., 18. og 20. mars i Grieghallen
Tid: kl. 19.00
Pris: 150–750 (billettsalg her)

Foto: Magnus Skrede
Foto: Magnus Skrede
Foto: Magnus Skrede
Foto: Magnus Skrede

Bergen Nasjonale Opera om forestillingen:

Forbudt sex, moralsk forvirring, et mord, et gjenferd, store prøvelser og stor skjønnhet – Don Giovanni er den mørke stjernen blant de tre berømte operaene Mozart skrev til tekster av Lorenzo da Ponte.

Basert på den klassiske historien om forføreren Don Juans mange eventyr og nedstigning til helvete, kler Mozart de mørkeste ugjerninger og ømmeste kjærtegn i henrivende musikk. Oliver Mears, kunstnerisk leder for operaen i Nord-Irland, flytter Don Giovanni fra Sevillas trange smau til et stort cruiseskip med sine labyrintiske korridorer og salonger. De øvre og lavere dekk angir menneskenes plass i det sosiale hierarkiet.

Mens Mozarts musikk vever sin musikalske magi glir karakterene inn og ut av krokene, støter sammen i korridorene, bedrar hverandre og deklamerer sine følelser. Vi tar inn den fuktige, febrilske atmosfæren fra livet til havs i alle dets avskygninger, og vi blir vitne til hvordan lojaliteten utnyttes og kjærligheten slår tilbake på dem som våger seg inn på den.

Stjerneskuddet Henk Neven opptrer som den aristokratiske og hensynsløse skjørtejegeren, mens Jean Teitgen synger rollen hans komiske og ondskapsfulle hjelper Leporello. Elizabeth Llewellyn synger rollen som Donna Elvira mens Koreanske Hye-Youn Lee, av avisen The Independent kåret til “Face to Watch” innenfor klassisk musikk i 2013, opptrer som Donna Anna. Den verdenskjente Mozart-spesialisten Rinaldo Alessandrini dirigerer.

Presenteres av Bergen Nasjonale Opera, i samarbeid med Edvard Grieg Kor og Bergen Filharmoniske Orkester.

Comments

comments