Ukens anbefaling: Fish To Mars

Medlemmer i Bergen Teaterforening inviteres til GRATIS generalprøve! (Ord.pris 275,-)

Fish to mars A Metal Science Opera
Torsdag 9. mai (generalprøve)
Kl. 19.00
Akvariet i Bergen 
(Nordnesbakken 4)

Forestillingen varer ca 60 min.

Vil du gå på generalprøven?
Send en epost til: fi********@gm***.com

Spilledager:
10. mai, kl. 19.00
11. mai, kl. 19.00
14. mai, kl. 19.00

Ordinære billetter kjøper du HER!

OM FORESTILLINGEN:

Fredag 10. mai blir det verdenspremiere på metal-science operaen “Fish to Mars” på Akvariet i Bergen. Musikal-, opera- og metallartister dundrer sammen i et SciFi-drama der marin forskning formidles gjennom ekstrem metal og operaens dramatiske konflikter. Forvent et fyrverkeri!

Den prisbelønnete forfatteren Peter Watts har skrevet et framtidsscenario på planeten Mars der menneskeheten står ovenfor en “ny start”. Hovedkarakteren “Lola Larsen” (Odette Tetlie), blir utfordret av tycoonen “Jesus Josephsen” (Andre Søfteland), til å dra til Mars og avdekke et fossilt funn som hele verden vil vite hva er. Hun oppdager en uventet og sårbar livsform som holder nøkkelen til overlevelse i universet – men mellom henne og svaret står operans konflikter og kvasse klør -manifestert i den slue sopranen Captein Fishcort (Kristin Lytskjold Raknes) som vil gjøre alt for å stoppe Lola og hennes hjelper: en bærbar lungefisk!

For når Os-rockeren James Richard Myhre entrer scenen for å nå de høyeste toner, sammen med havforsker Pål Buhl Mortensen- som trives best på bunn (3000meter), er alt bygget på sann forskning, og et spekter av følelser som skal stimulere til nye tanker og ideer om overgangen fra egosystem til økosystem.

Musikken er laget av Arild Brakstad som skapte DNS suksessen “Svartediket». Sammen med den internasjonalt anerkjente professor Karin Pittman ved Universitet i Bergen, har han også skrevet libretto og de to har fått med stortalentet Ann-Terese Aasen på regi og koreografi. Dramaturg og kunstnerisk konsulent for prosjektet er Ivar Tindberg som er topp regissør innfor opera og teater. Jon Eirk Sira fra Hordaland teater debuterer som scenograf og sammen med visuell designer Simon Valentine -som garantert kommer til å gjøre kvelden til en fest for øyet også!

Prosjektet er et nyskapende samarbeid mellom uavhengige kunstnere og institusjonene Universitetet i Bergen, Havforskningsinstituttet, Høgskulen på Vestlandet, NLA Høgskolen og University of California Berkeley og Akvariet i Bergen.

Comments

comments