Ukens anbefaling: NAV BETALER

En forestilling som utfordrer mytene om arbeidsledighet


Å være i arbeid er en viktig verdi i vårt samfunn. Hvordan oppleves det da å stå uten? Med utgangspunkt i personlige historier får vi her en større fortelling om å finne sin plass i en verden av muligheter. Forestillingen finner sted i brytningspunktet mellom skam og verdighet, frihet og trygghet, fellesskap og ensomhet. Den handler om det potensialet hvert enkelt menneske bærer i seg, og lengselen etter å bli den vi egentlig er.

Manus og regi: Vibeke Flesland Havre
Sjanger: Borgerteater
Varighet: Ca 70 minutter

På scenen står mennesker som på en aller annen måte har erfaring med arbeidsledighet. Kanskje de har vært uten arbeid i en periode, eller har vært nødt til å si opp medarbeidere? Kanskje de har funnet en vei ut av arbeidsledigheten?

«Nav betaler» er en forestilling om et samfunn i endring, om utfordringer og muligheter. Forestillingen stiller spørsmål ved systemet og måten vi forvalter menneskelige ressurser på.

Bergen Borgerscene, tidligere Folkets festspillscene, lager unike teaterforestillinger hvor menneskene på scenen ikke er skuespillere, men er der i kraft av å være seg selv. Forestillingene er blitt svært godt mottatt av publikum og presse. De har også fått internasjonal oppmerksomhet.

Samproduksjon mellom Bergen Borgerscene og Den Nationale Scene i samarbeid med Festspillene i Bergen

Comments

comments