Ukens anbefaling: I cloni (Lisa Lie / PONR) BIT Teatergarasjen

Finnes det en død etter livet?
Lisa Lie har etter hvert skapt sin egen sjanger innenfor teateret. Hun fråtser i referanser fra eventyrene, naturen og den klassiske kulturarven og gjør det om til et herlig heksebrygg av performance, trash og nysgjerrighet på overnaturlige dimensjoner og krefter, alt ispedd en god dose humor. I CLONI tar oss med til kanten av den virkelige verden, med utsikt over et lettere absurd landskap der noen ting er motsatt av det vi er vant til. Der går vi gjennom en skog et sted mellom døden og livet, på vei mot et vertshus «der fremmede møtes og kan være åpne og gjennomsiktige fordi det verken finnes konsekvenser eller forventninger og ingenting du gjør vil hjemsøke deg i livet».

Spilleinformasjon:
30. september 2016 Kl. 12:00
01. oktober 2016 Kl. 19:00
Sted: Studio Bergen, Nøstegaten 119
Varighet: 2 timer 30 minutter
Billetter kjøper du HER eller i døren.
Medlemmer i Bergen Teaterforening får moderasjonspris 140,-  (ord. 240,-)

i-cloni

Alt vi med sikkerhet kan si er at om det finnes liv etter døden er det minst like banalt som livet, kanskje mer kanskje mer intenst mer blod og skriking enn i noen annen film. 

Lisa Charlotte Baudouin Lie er scenekunstner, regissør, skuespiller, dramatiker og forfatter. I CLONI har samme besetning og tematikk som forestillingen Blue Motell, som vi viste i fjor vår, og som var nominert til Ibsenprisen 2014. Lisa Lie vant Heddaprisen for Særlig kunstnerisk innsats 2015 samtidig som Blue Motell var nominert i kategoriene Beste mannlige medspiller og Beste Scenetekst.

“Og så er Lisa Lie ein framifrå lyrikar. Når ho lågmælt og åleine framfører sine små tekstar, er det berre å spisse øyra” – Klassekampen

Konsept og regi: Lisa Lie. Tekst: Lisa Lie / PONR. Scenografi og kostymer: Maja Nilsen. Lysdesign: Kerstin Weimers. Lyd: Christoffer Karlsson. Produsent: Aurora Kvamsdal. Utøvende og skapende skuespillere: Ivar Furre Aam, Kenneth Homstad, Helga Kristine Edvindsen og Lisa Lie. Dramaturg: Elin Amundsen Grinaker. Statist: Sissel Lie. Masker: Magnhild Kennedy. Outside eyes: Henriette Pedersen, Julie Moe Sandø.

Co-produksjon: Black Box teater, Teaterhuset Avant Garden, BIT Teatergarasjen og Dramatikkens hus. Støttet av: Norsk kulturråd, Fond for frilansere, Fond for utøvende kunstnere, Dramatikkens hus, Oslo kommune, Trondheim kommune, Fond for lyd og bilde og Norsk Skuespillersenter.

Comments

comments