Ukens anbefaling: oslo (Mette Edvardsen) BIT Teatergarasjen

oslo er en flerstemt soloforestilling omtalt som både intelligent, underholdende og uforglemmelig. Ut i fra tanken om at koreografi er en måte å skrive på, komponerer Mette Edvardsen bilder, handlinger, fantasier og stemninger i tid og rom.

Publikum tas med i et undringsrom som åpner for både fornøyd fnising og filosofisk refleksjon. I en poetisk lek med språkets potensial og begrensninger er oslo like enkel som den er kompleks og brilliant.

Mette Edvardsen er en merkeskvinne innen feltet, og var den første dansekunstneren som ble tildelt den nasjonale Ibsenprisen. oslo ble nominert til kritikerprisen for dans i 2017, og har høstet lovsang fra publikum og kritikerstanden både nasjonalt og internasjonalt. Det nederlandske scenekunstmagasinet Metropolis M omtaler forestillingen som underlig komisk og dypt rørende, og kaller den et «world-class show».

Forestillingen begynner med at Edvardsen forteller om forskjellige opplevelser hun har hatt i ulike scenerom. Med sjarm og lekenhet snakker hun om de gangene hun føler hun har lykkes med kunsten, og om (u)muligheten av å gjenskape slike øyeblikk. Videre utfolder det seg flerstemt meditasjon av ord og bilder, hvor publikums forestillingsevne og fantasi blir aktive medskapere i Edvardsens særegne univers.

oslo er et anagram for solo, og navnet på hjembyen til kunstneren. De mange lagene i forestillingen trekker veksler på hele Edvardsens kunstnerskap, og kan sammenfattes i hennes uttalelse: «I don’t think we make things alone, even when we are alone».

“Jeg er nok ikke alene når jeg håper at Edvardsen fortsetter å skape nye og ulike, men like fullt åpne og kanskje til og med potensielle rom, som vi publikummere kan gå, springe, slippe eller jobbe oss inn i, i lang tid fremover” – Venke Marie Sortland,scenekunst.no

AV OG MED: Mette Edvardsen I SAMARBEID MED: Mari Matre Larsen m.fl. MUSIKK: Matteo Fargion LYS: Bruno Pocheron TEKNIKER: Emese Csornai. LED SOFTWARE: Heiko Henning, Samuel Kress PRODUKSJONSASSISTENT: Maya Wilsens TAKK TIL: Heiko Gölzer PRODUKSJON: Mette Edvardsen/Athome, Manyone vzw CO-PRODUKSJON: Kaaitheater (Brussels), BUDA (Kortrijk), Black Box Teater (Oslo), Teaterhuset Avant Garden (Trondheim), BIT – Teatergarasjen (Bergen), Skogen (Gøteborg) STØTTET AV: Norsk Kulturråd, Program for kunstnerisk utviklingsarbeid – Kunsthøgskolen i Oslo, APAP network (EU)

Medlemmer i BTF får moderasjonspris 150,- (Husk medlemsbevis)
Billetter kjøper du HER!

26. januar 2018 Kl. 19:00
27. januar 2018 Kl. 19:00
Sted: Studio USF, USF

Comments

comments