Ukens anbefaling: KONSERT MED MARITA SØLBERG 21. januar kl. 18 i Håkonshallen

VOKAL PRAKT OG SONETTER AV SHAKESPEARE

”Blow, blow, thou winter wind …”

Lysene tennes for Shakespeare i stemningsfulle Håkonshallen søndag 21. januar, når sopran Marita Sølberg og skuespiller Karl Bomann-Larsen inviterer til konsert.

I et utsøkt program, spesielt satt sammen for denne kvelden, vil tekster fra sonetter og skuespill av William Shakespeare (1564 – 1616) gå som en rød tråd gjennom de ulike verkene, helt fra hans samtidige landsmann John Dowland, via blant andre Schubert, Brahms og Korngold, fram til Antonio Bibalo, i et soloverk spilt av pianisten John Lidal.

Sølberg vil gå under huden på kjente kvinneskikkelser som Desdemona (Otello) og Ofelia (Hamlet) i noen av sangene, og den rutinerte skuespilleren Karl Bomann-Larsen vil ramme inn konserten, med sju ulike sonetter av Shakespeare, oversatt til norsk.

Den prisvinnende norske sopranen Marita Sølberg har en travel vår foran seg: Etter besøket her i Bergen, venter blant annet en påskekonsert i Köln-filharmonien, der Sølberg er en av solistene i Stabat mater av Schubert, og i oratoriet Christus am Ölberge av Beethoven.  Fra mai står Sølberg på hovedscenen som Donna Elvira i den nye produksjonen av Mozarts opera Don Giovanni på operaen i Oslo.

“Sølberg’s is a voice that communicates directly heart to heart” – Opera News

Konserten varer 1 time. Introduksjon kl. 17:15

Se medlemsbrev for tilbud om rabatterte billetter!

Comments

comments