Ukens anbefaling: Nyttårskonsert Sanger fra byen!

Sanger fra byen – Nyttårskonsert

12. og 13.e januar kl.20.00 på Cornerteateret

Se medlemsbrev for tilbud om rimeligere billetter for medlemmer i BTF til konserten 13. januar. 🙂

Billetter kjøper du HER!

Den eminente folkemusikeren og sangpoeten Gabriel Fliflet tok for et par år siden initiativ til et unikt kunstprosjekt. Han inviterte et knippe kjente forfattere  til å skrive nye tekster om Bergen, og inviterte samtidig noen av de fremste musikere til å framføre sangene. Sanger fra byen ble urframført på Festspillene i Bergen i 2016.

Med nyttårskonserten på Cornerteateret kan endelig fleire  få oppleve de poetiske sangene om byen sin,  slik at også disse sangene kan få en plass i bergensernes kollektive minner og identitet.

“Byer skal besynges”, seier Gabriel Fliflet, “og Bergen ikke minst”. Bysanger har gjennom historien spilt en helt sentral rolle for fellesskapet og følelsen av å høre til, som munntlige overføringer av minner og kunnskap om felles historie.  Fra før har Bergen by en stor flora av sangar om hendelser og lengsler i gater og hus, men mange av disse sangane drar på årene og oppleves ikke alltid like relevante for folk som lever livene sine i byen i dag. I sanger fra byen er forfatterne Frode Grytten, Pedro Carmona-Alvarez, Bergsveinn Birgisson, Stig Holmås og Jon Fosse, blant de som er invitert til å skrive nye sangar om byen.

Det er Gabriel Fliflet som har tonesatt tekstene, og framfører sangene sammen med musikerne Jørgen Sandvik, Kristoffer Chelsom Vogt og en liten perlerad av gjester. Sidemann underveis er Bergens unge, rytmiske bypoet Erlend O. Nødtvedt, som blant annet  har skrevet den kritikerroste diktsamlingen Bergens beskrivelse. Nødtvedt er kjent for å gå i dialog med tradisjonen i sitt forfatterarbeid. Det gjør han også når han kommenterer sangene, på skrått vis.

 

Medvirkende:
Gabriel Fliflet:   Kunstnarisk leiar. Trekkspel, piano, sang
Kristoffer Chelsom Vogt Kontrabass, sang
Jørgen Sandvik Gitar, sang
Erlend O. Nødtvedt Rytmisk poet

Gjester: 
Per Jørgensen: Trompet
Elisabeth Moberg: Sang
Mira og Dhipa Thiruchelvam: sang og fløyte

Dette er tekstforfatterne: 
Frode Grytten
Per Olav Kaldestad
Pedro Carmona-Alvarez
Bergsveinn Birgisson
Ingvild Bræin
Stig Holmås
Morten Lorentzen
Jon Fosse
Ingebjørg Loe Bjørnstad
Gabriel Fliflet
Ola Bremnes

 

Youtube-klipp frå urframføringa under Festspillene i Bergen 2016:

https://www.youtube.com/watch?v=qyYXTN8RqK8&feature=youtu.be

Comments

comments