Ukens anbefaling: Peer Gynt – God’s Choice (Kompani 13)

OM FORESTILLINGEN:

Er det sant at Ibsen er evig aktuell? Kompani 13 hevder det – det er derfor de setter opp et stykke som er 150 år i år. Forestillingen Peer Gynt – God’s Choice er en variasjon eller omarbeidelse av Peer Gynt, der det brukes Ibsens originale materiale for å belyse forhold i verden i dag, med hovedvekt på menneskerettigheter og spesielt på migrasjons- og flyktningsituasjonen i Europa.

Stykket begynner og slutter på samme sted – i en rettsal, der Den Magre er staten/loven, Knappestøperen dommeren/retten/Gud og publikum blir straffen, fengselsvesenet/bøddelen/døden. Publikum er juryen, som i siste instans skal dømme om Peer Gynt er seg selv eller seg selv NOK, i overført betydning: om det norske folks holdninger til vår tids flyktningsituasjon er rasjonell og human eller proteksjonistisk, opportunistisk og egoistisk?

Kompani 13 ønsker å utforske hva unge mener mennesker i Norge i dag om dette temaet, og i hvilken grad påvirker det våre handlinger. Er Ibsens tegning av Peer Gynt også et representativ bilde på dagens norske ungdom?

Peer Gynt – God’s Choice er en musikalsk figurteaterforestilling som presenterer en rekke forskjellige virkemidler. Det vil veksle mellom dukketeater, maskespill, skyggeteater, film- og bildeinstallasjoner og sekvenser med skuespill-basert fortellerteater. Forestillingen er en slags vandreteater, der man går rundt i en stor hall med forskjellige rom og kommer til forskjellige stasjoner der de ulike scenene foregår. Stykket er interaktivt og publikum blir en del av forestillingen.

Fra 13 år

Spilledatoer:
FREDAG 31.3     KL. 19.00
LØRDAG 1.4       KL. 19.00
SØNDAG 2.4       KL. 15.00      og     KL. 19.00

Spillested:
Mikael Krohnsgate 86 (de tidligere lokalene til Karsten Moholt)
Gyldenpris

Billetter:
https://kompani13.ticketco.no/

Promokode for medlemmer i BTF:  SOLVEIG (Husk å ta med gyldig medlemsbevis til forestilling.)
NB! Det er kun plass til 40 publikummere, så vær raskt ute med å reservere en plass!

Les mer på www.kompani13.no

Comments

comments