Ukens anbefaling: Vive l’Armée!

Denne uken anbefaler vi et politisk aktuelt teaterstykke som reflekterer rundt terror, 1. verdenskrig og tillit til den franske hæren. Forestillingen vises på BIT Teatergarasjen tre uker før vårens presidentvalg i Frankrike.

NÅR: 10.–11. mars kl. 20:00
HVOR: Studio Bergen, Nøstegaten 119 (der Carte Blanche har forestillingene sine)
SPRÅK: Engelsk
BTF MEDLEMSPRIS: 140,- (Moderasjonspris), kjøpes i døren eller her.

«Art at its best» (Tanz.at)

«Et provoserende og brilliant stykke, hvor Superamas nok en gang viser sitt enorme talent» (Helmut Ploebst, DerStandard)

Vive l’Armée! handler om krigens og statens forandring. Året er 2020 og Frankrikes president heter Marine Le Pen. På skjermen ser vi et kamerateam leter etter ett passende sted å spille inn slaget ved Somme, hvor nærmere en million mistet livet i 1916. Samtidig opplever vi en kidnapping på scenen under en motemesse i Paris. Når forhandlingene ikke fører frem, går spesialstyrkene til verks. Men hva om kidnapperne kjemper for en god sak?

«Ja, Frankrike er i krig mot terrorismen», uttalte Frankrikes forrige statsminister, Manuel Valls. Er ikke terrorisme snarere en kampmetode enn en faktisk motstander? Flere spørreundersøkelser har vist at den franske befolkningen er mer positive til hæren enn noen gang, men hvilken hær er det snakk om? En moderne hær med droner og spesialstyrker? Eller hæren fra første verdenskrig, med skyttergraver og sennepsgass?

Det fransk-østerrikske teaterkompaniet Superamas byr på friske refleksjoner rundt krig, vold propaganda og nasjonalisme. Forestillingen består av sammenflettede historier omgjort til tekst, bilder og musikk.

(Tekst hentet fra BIT Teatergarasjen)

Comments

comments