Kan du plystre Johanna? (Kompani13)

14. og 15. november på Cornerteateret

Billetter finner du HER!

«En farfar i livet sku alle ha…» sang Odd Nordstoga. «Men hvorfor?»sier Eilif til Emma.» Jo, fordi da får du 5 kr hver gang du har vært på besøk, og du kan dra på fisketur sammen og han kan lære deg ting du ikke kan fra før også – og så får du kake når du feirer bursdagen hans».

Men Eilif har ingen bestefar. «Det kan vi fikse» sier Emma – «jeg vet hvor de fins».

Slik starter historien om Emma og Eilif. De går inn på et gamlehjem og der møter de en ensom mann som mistet sin elskede kone Johanna for lenge siden. Han blir med på ”leken” som bestefar til Eilif. Slik utvikler de et nært vennskap til gjensidig glede. Barna får møte en klok og snill bestefarperson som de kan lære mye av, og den gamle mannen får oppleve vennskap, glede og inspirasjon på sine eldre dager.

«Kan du plystre, Johanna» bygger på Ulf Starks bok ved samme navn. Kompani13 presenterer den som en figurteaterforestilling. Her lekes det med proporsjoner mellom mennesker, dukker, masker og rom, og slik skapes historien om møtet mellom Eilif og Nils. 

Forestillingen handler om de store spørsmål i livet: Kjærlighet, vennskap, redsel, savn, ensomhet, samfunnets sosiale konvensjoner. Mellommenneskelig spørsmål av allmenngyldig karakter, men mest av alt, en historie om to barn og en eldre mann som blir glad i hverandre og som utvikler et nært forhold som kan gi publikum tanker rundt disse temaene

Med: Steinar Thorsen, Jorunn Lullau og Lars Åkerlund.

Regi: Lars Åkerlund. Dukker:Linas Zubé. Musikk: Kathrine Bauck. Kostymer: Marte Synnevåg. Lys: Jan Holden. Teknikk: Lotte Flesland. Produsent Kompani13/Syv mil. Columbine teaterforlag.

Comments

comments